Vanlige spørsmål om damping

1. Hva er en e-sigarett?

Inne i e-sigaretten ligger en væske, ofte kalt e-juice. E-sigaretten varmer opp juicen så den fordamper, og denne dampen kan inhaleres på lik linje med en vanlig sigarett.

E-sigarettene kommer i mange former og fasonger, fra små sigarettliknende modeller til gigantiske «mod-er». De mest avanserte brukerne kan legge tusenvis av kroner i sitt utstyr.

vanlige-sporsmaal-om-damping

2. Hva er denne væsken som brukes?

Dampvæske, væske, juice eller e-juice; kjært barn har mange navn, inneholder stort sett de samme ingrediensene. I alle fall hos de etablerte merkene.
Selve dampen kommer fra propylenglykol (PG) og vegetabilsk glyserol (VG). For å få smak tilsettes aromastoffer i ulike varianter. En e-sigarett kan derfor smake alt fra tobakk til jordbær. Nikotin kan også tilsettes, i varierende grad ut fra behov eller ønske.

3. Er det lovlig med e-sigaretter i Norge?

Ja. Alt utstyret du trenger og e-juice kan kjøpes helt lovlig i norske butikker, som oftest nettbutikker. Og bruken er helt lovlig.
Det som derimot ikke tillates er salg av nikotinholdig e-juice i Norge. Men du kan kjøpe alt dette lovlig for personlig bruk fra land innenfor EU/EØS.

4. Hvor får jeg kjøpt e-sigaretter?

Mange nordmenn kjøper selve utstyret de trenger fra norske nettbutikker, for å slippe unna 350-kronersgrensa og all moroa den fører med seg. Du finner et godt utvalg hos dampskyen.no.

Skal du ha nikotinholdig e-juice må du besøke en utenlandsk nettbutikk. Du kan ikke kjøpe for mer enn tre måneders personlig bruk. Det vil i teorien si at du kan bli avkrevd legeattest på at du bruker e-sigaretter for røykestopp, noe Tollvesenet har sagt at de aldri gjør.

5. Er det lov å dampe innendørs?

Ja, det er lov å dampe e-sigaretter innendørs i Norge. Da røykeloven ikke omtaler e-sigaretter, har heller ikke det generelle røykeforbudet i Norge noen innvirkning på damping.
– Men eierne av lokalet har selvsagt anledning til å forby e-sigaretter. Uansett er det viktig å ta hensyn.

Posted on 16. desember 2015, in iPad and tagged , , . Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: